Pravilnik o piškotkih

Ta dokument opisuje, kako upravljavec spletnega mesta POLAK CZ s.r.o. uporablja piškotke, ko uporabljate naše spletno mesto. Upravljavec spletnega mesta je družba POLAK CZ s.r.o., matična številka: 27505880, s sedežem Opatov 348, 569 12 Opatov (v nadaljevanju tudi"mi").

V zvezi z vašimi osebnimi podatki nas lahko kontaktirate na naslovu info@polakcz.cz.

Imenovali smo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki jo lahko kontaktirate po elektronski pošti na naslovu info@polakcz.cz.

1. Piškotki na splošno

1.1 Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik, pametni telefon ali drugo napravo, ko brskate po spletnih mestih ali aplikacijah, in omogočajo prepoznavanje uporabnika. Izraz piškotki uporabljamo tudi kot okrajšavo za druge tehnologije, ki nam omogočajo zaznavanje vedenja uporabnikov na spletnih mestih (npr. piksel).

1.2 Informacije, shranjene v piškotkih, se lahko nanašajo na vaše brskalne navade ali pa vsebujejo edinstven identifikator, ki spletnemu mestu omogoča, da vas prepozna ob naslednjem obisku.

1.3 Piškotke lahko razvrstimo glede na njihovo življenjsko dobo:

1.3.1 Kratkotrajni piškotki se izbrišejo iz brskalnika v trenutku, ko ga zaprete.
1.3.2 Dolgoročni piškotki ostanejo shranjeni v brskalniku po njegovem zaprtju in se izbrišejo glede na njihove nastavitve, imenovane življenjska doba, ali dokler jih ročno ne izbrišete.

1.4 Piškotki se nadalje delijo glede na subjekt, ki jih izda:

1.4.1 Piškotki prve stranke so piškotki, ki jih ustvarja neposredno naše spletno mesto in se uporabljajo predvsem za pravilno delovanje spletnega mesta.
1.4.2 Piškotki tretjih oseb se shranjujejo prek našega spletnega mesta, vendar. Te piškotke lahko obdeluje in drugače uporablja tretja oseba.

1.5 Vsak piškotek, ki je kodiran na našem spletnem mestu, je del ene od spodaj opisanih storitev. Vsaka storitev lahko uporablja različno število piškotkov, ki imajo lahko različno življenjsko dobo. Večje število piškotkov ima kratko življenjsko dobo, vendar zaradi vaše preglednosti v preglednici vedno navajamo najpomembnejši piškotek celotne storitve, tj. tisti, ki ima najdaljšo življenjsko dobo.

2 Soglasje za uporabo piškotkov

2.1 Če nam daste soglasje za uporabo piškotkov na našem spletnem mestu, bomo v vašem brskalniku shranili informacije, povezane z vašim obiskom, običajno v obliki piškotkov. To vključuje informacije o vaših željah, napravi ali o tem, kaj ste si ogledali. Te informacije uporabljamo za natančno prilagoditev našega spletnega mesta v vaše zadovoljstvo, za ustvarjanje ustreznih trženjskih kampanj in za deljenje vsebine v družabnih medijih.

2.2 Izjema so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta. Za njihovo uporabo ne potrebujemo vašega soglasja, zato so vedno aktivni.

2.3 Nastavitve piškotkov lahko vedno prilagodite tukaj.

2.4 Ko soglašate s shranjevanjem piškotkov, soglašate tudi s prenosom osebnih podatkov tretjim ponudnikom piškotkov. Nekateri od teh ponudnikov ali njihovih partnerjev se lahko nahajajo v državah, ki morda ne zagotavljajo zadostnega varstva osebnih podatkov, zlasti v ZDA.

3 Nujni piškotki

3.1 Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletnega mesta, da vam omogočajo gibanje po spletnem mestu in zagotavljajo ustrezno funkcionalnost.

Ime Namen Obdelani podatki Življenjska doba
Piškotek funkcije spletnega mesta
Ponudnik:
POLAK CZ s.r.o.
Zagotavljanje delovanja spletnega mesta Uporabniški podatki in shranjeni elementi 14 dni

4 Funkcionalni piškotki

4.1 Funkcionalni piškotki pomagajo našemu spletnemu mestu, da vam omogoči udobnejšo izkušnjo obiska. Nastavimo jih lahko mi ali tretji ponudniki, katerih storitve uporabljamo na spletnem mestu. Če piškotkov ne omogočite, je mogoče, da nekatere ali vse te storitve ne bodo delovale pravilno.

4.2 Kadar se obdelujejo osebni podatki, je podlaga za obdelavo naš zakoniti interes.

4.3 Funkcionalni piškotki, ki jih najdemo na našem spletnem mestu:

Ime Namen Obdelani podatki Življenjska doba
Googlovi zemljevidi
Ponudnik: Google Ireland Limited
Ta storitev vam omogoča, da nas priročno najdete na priloženem Googlovem zemljevidu. Piškotkov, shranjenih prek tega zemljevida, ne uporabljamo, vendar jih lahko uporablja in analizira tretja oseba. Edinstvena anonimna identifikacijska številka obiskovalca 1 leto
Googlove pisave
Zagotavlja Google Ireland Limited
Ta storitev nam pomaga pri pravilnem prikazu besedila in njegovih pisav na našem spletnem mestu. Informacij iz piškotkov ne uporabljamo na noben način, lahko pa jih uporabi in analizira tretja oseba. Edinstvena anonimizirana identifikacijska številka obiskovalca 1 leto

5 Analitični piškotki

5.1 Pomagajo nam spremljati število obiskovalcev in tudi to, iz katerega vira prihaja promet, kar nam omogoča izboljšanje delovanja spletnega mesta. Z njimi lahko določimo, katere strani so najbolj priljubljene in katere so nepriljubljene, ter spremljamo, kako se obiskovalci gibljejo po spletnem mestu. Uporabljamo samo zbirne podatke, iz katerih ne poznamo vaše identitete. Če uporabljamo piškotke tretjih oseb, lahko naš partner te podatke poveže z drugimi podatki, ki jih ima o vas, na primer ker uporabljate njihove storitve. Če ne dovolite piškotkov, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletno mesto.

5.2 Kadar se obdelujejo osebni podatki, je pravna podlaga za obdelavo naš zakoniti interes. Kadar pa so lahko povezani s podatki našega partnerja, je pravna podlaga privolitev, ki ste jo dali, ko ste omogočili to vrsto piškotkov. Pravna podlaga za obdelavo je v primeru vaše uporabe storitve Hotjar vaša privolitev.

5.3 Analitični piškotki, ki jih najdete na našem spletnem mestu:

Ime Namen Obdelani podatki Življenjska doba
Google Analytics
Ponudnik: Google Ireland Limited
Ta storitev nam pomaga pridobiti informacije o vedenju uporabnikov na spletnem mestu. Informacije uporabljamo za pridobivanje statističnih podatkov in izboljšanje naših storitev. Naslov IP, edinstven anonimiziran ID obiskovalca, informacije o uporabi našega spletnega mesta, čas in število obiskov, od kod ste prišli na naše spletno mesto, tehnični podatki o vaši napravi, demografski podatki. 2 leti
Google Analytics za pridobivanje statističnih podatkov o učinkovitosti naših oglaševalskih dejavnosti na različnih platformah, torej ne le v omrežju Google, uporablja kodo za konverzijo Google Analytics. Cena in vsebina poslanega naročila. 2 leti

6 Oglaševalski piškotki

6.1 Te piškotke lahko na našem spletnem mestu nastavijo oglaševalski partnerji. Z njimi lahko ustvarijo profile o vaših interesih in vam na podlagi teh profilov prikazujejo oglase na drugih spletnih mestih. Vendar ne shranjujejo vaših osebnih podatkov neposredno, temveč prek edinstvenih identifikatorjev brskalnika in internetne naprave. Če jih ne dovolite, se vam bo na spletnem mestu prikazovalo manj usmerjeno oglaševanje.

6.2 Obdelava osebnih podatkov za namene trženja temelji na privolitvi, ki ste jo dali, ko ste omogočili piškotek.

6.3 Oglaševalski piškotki, ki jih najdete na našem spletnem mestu

Ime Namen Obdelani podatki Življenjska doba
Oglasi Google
Ponudnik: Google Ireland Limited
Ta storitev nam pomaga nastaviti oglaševalske kampanje, da so učinkovite. Pomaga nam ponovno vzpostaviti stik z našimi obiskovalci. Če si pri nas ogledate izdelek, se lahko oglas za naše izdelke nato prikaže, ko obiščete spletno mesto, ki je del Googlovega oglaševalskega omrežja Naslov IP, edinstven anonimiziran ID obiskovalca, informacije o uporabi našega spletnega mesta. 3 mesece
Za analizo učinkovitosti tega oglaševanja uporabljamo tudi piškotek ključa za pretvorbo Google Ads. Cena in vsebina poslanega naročila. 3 mesece
Sklik remarketing
Seznam.cz, a.s.
Storitev zagotavlja identifikacijo naprave in naknadno tržno nagovarjanje na oglasnih mestih v iskalniku Seznam. Naslov IP, edinstven anonimiziran ID obiskovalca, informacije o uporabi našega spletnega mesta. 3 mesece
Za merjenje učinkovitosti oglaševanja uporabljamo konverzijsko kodo Sklik. Cena in vsebina poslanega naročila. 3 mesece
Ponovno trženje v omrežju Facebook
Meta Platforms Ireland Limited
Storitev uporablja Facebook za zagotavljanje različnih oglaševalskih izdelkov, kot so ponudbe tretjih oglaševalcev v realnem času. Informacije o uporabi našega spletnega mesta, zapisi o pregledanih kategorijah in izdelkih ter opravljenih nakupih. 90 dni
Gumb Facebook
Meta Platforms Ireland Limited
Omogoča deljenje vsebine na Facebooku. Če kliknete gumb za deljenje, boste preusmerjeni na Facebook, ki lahko v vaš brskalnik namesti piškotek. Teh piškotkov ne uporabljamo na noben način. Zbiranje informacij in uporabo teh piškotkov urejajo pogoji upravljavca. Informacije o uporabi našega spletnega mesta 1 leto

7 Prejemniki osebnih podatkov

7.1 Za čim večjo učinkovitost spletnega mesta uporabljamo piškotke tretjih oseb. Vaše podatke lahko posredujemo našim partnerjem, katerih storitve uporabljamo prek piškotkov tretjih oseb. Ti ponudniki storitev lahko osebne podatke iz piškotka uporabijo za lastne namene v skladu s svojimi pravili o zasebnosti in so tako dodatni upravljavci podatkov. Na njihovo obdelavo osebnih podatkov nimamo vpliva.

7.2 Če ste registriran uporabnik storitev ponudnika storitev, lahko ta ponudnik podatke iz piškotka poveže s podatki, ki jih ima o vas na podlagi vaše registracije.

7.3 Seznam tretjih ponudnikov piškotkov:

Ponudnik: Ime storitve Povezava do informacij o obdelavi podatkov iz piškotkov ponudnika
Google Ireland Limited Google Analytics
Google Maps
Oglasi Google
Googlove pisave
https://policies.google.com/privacy?hl=cs&gl=cz
Seznam.cz, a.s. Sklik https://o.seznam.cz/ochrana-udaju/personalizace-obsahu-a-reklamy/
Meta Platforms Ireland Limited Facebook Pixel
Gumb Facebook
https:// www.facebook.com/policies/cookies/

7.4 V drugih primerih so naši partnerji, ki zagotavljajo storitve na podlagi piškotkov tretjih oseb, naši obdelovalci. To pomeni, da ti ponudniki obdelujejo osebne podatke iz piškotkov samo v obsegu, v katerem jim to naročimo.

8 Kakšne pravice imate

8.1 V skladu z zakonom imate pravico od nas zahtevati, da vam zagotovimo informacije ali izvedemo določene postopke z vašimi osebnimi podatki.

8.1.1 Pravica do preklica privolitve: če osebne podatke obdelujemo z vašo privolitvijo, lahko privolitev za nadaljnjo uporabo kadar koli prekličete.
8.1.2 Pravica do izbrisa: v določenih okoliščinah imate pravico od nas zahtevati, da izbrišemo vaše podatke, na primer če ste umaknili soglasje za obdelavo osebnih podatkov ali če osebni podatki niso več potrebni za prvotni namen.
8.1.3 Pravica do dostopa: imate pravico do kopije osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, in do določenih informacij o tem, kako jih uporabljamo.
8.1.4 Pravica do popravka: če menite, da so podatki, ki jih hranimo o vas, netočni, lahko od nas zahtevate, da jih posodobimo ali spremenimo.
8.1.5 Pravica do ugovora: imate pravico ugovarjati obdelavi, ki jo izvajamo za namene zakonitega interesa.
8.1.6 Pravica do prenosljivosti podatkov: to je pravica do posredovanja osebnih podatkov v strojno berljivi obliki, ki velja za osebne podatke, ki ste nam jih posredovali in jih obdelujemo za izvajanje pogodbe z vami. Glede na naravo našega poslovanja bo ta pravica veljala le v omejenem obsegu.
8.1.7 Pravica do omejitve obdelave: v določenih okoliščinah imate pravico zahtevati, da prenehamo uporabljati vaše osebne podatke, na primer, če menite, da osebni podatki, ki jih imamo o vas, niso točni, ali če menite, da uporaba vaših osebnih podatkov ni več potrebna.

8.2 Zahtevo lahko vložite samo vi ali vaš zastopnik. Če nismo prepričani o identiteti prosilca, vas lahko prosimo za dodatne informacije, da preverimo vašo identiteto.

8.3 Naša obveznost, da izpolnimo zahtevo, je v nekaterih primerih odvisna od namena, za katerega obdelujemo vaše podatke. Nekatere pravice je mogoče uveljavljati le za določene namene obdelave ali pa obstajajo izjeme.

8.4 Svoje pravice lahko uveljavljate tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naslov info@polakcz.cz, soglasje za našo uporabo piškotkov pa lahko spremenite tako, da sledite tej povezavi.

9 Učinkovitost pravilnika

9.1 Ta pravilnik velja od 1. januarja 2022. Pravilnik lahko spremenimo z objavo nove različice na našem spletnem mestu.